November is bijna voorbij dus als je nog heel veel kerstkaarten moet maken, let dan nu goed op!

Een One-Sheet-Wonder is altijd ideaal als je nog veel kaarten wilt maken. Met deze One Sheet Wonder maakt je allemaal verschillende kaarten waarbij je 1 vel DSP van 12″x12″ zodanig in stukken snijdt dat je geen snijverlies hebt. Vervolgens is het een kwestie van 10 kaartbasissen snijden en vouwen, Voor sommige kaarten is er ook nog een mat nodig en daarna kun je je kaarten al versieren!

Ik besloot om al mijn kaarten te voorzien van dezelfde versiering : een 2″ cirkel in de kleur van de kaartbasis, een 1 3/8″ cirkel Basic White kaartkarton met daarin een spreuk uit Brightest Glow gestempeld in de kleur van de kaartbasis. Verder heb ik overal een stukje wit lint in visgraatmotief gebruikt en tot slot heb ik alle kaarten voorzien van wat bling uit mijn potje Metallic Enamel Basics in de kleur goud. Daarmee kun je zelf bepalen hoe groot je bling-‘steentje’ wordt.

Mijn vel DSP komt uit Shining Christmas DSP en dat heb ik dus gecombineerd met Cherry Cobbler en Shaded Spruce kaartkarton en inkt.

De instructie hoe je je vel DSP moet snijden heb ik niet zelf bedacht. Deze One Sheet Wonder is bedacht door Really Robin Stamps. Als je op de link klikt, dan kom je op haar post met snijinstructies. Onder het kopje “Supplies & Directions for One Sheet Wonder #4” vind je ook de maten voor de verschillende matten die passen onder de stukken DSP.

LET OP : de bovenstaande instructie is volledig in inches en haar kaartbasissen zijn ook Amerikaanse maten. Ik heb mijn kaartbasissen gewoon uit A4 gesneden (eerst door de helft rillen en daarna de andere kant doormidden snijden, dan heb je 2 kaarten).Bij sommige kaarten betekende dat ik ergens nog een ‘riffeltje’ af moest snijden van het DSP. En sommige kaarten hebben dus boven/onder een net iets andere marge dan links/rechts. Ik vind dat niet storend, maar dit is wel iets waar je even rekening mee moet houden voordat je hieraan begint.