Ondanks dat Leonie deze week een kerstkaart als CASE opdracht heeft gegeven maak ik geen kerstkaart!

Ik denk namelijk dat ik jullie vorige maand al genoeg kerstkaarten heb laten zien. Bovendien is het ook leuk om mijn gedachtengang te lezen hoe ik van een kerstkaart naar een niet-kerstkaart ga!

Aan de rechterkant zie je de opdracht van Leonie. Het eerste wat mij opviel aan deze kaart zijn de gouden vegen op de achtergrond. In het voorbeeld is dit niet zelf gemaakt maar vooraf ‘geprint’. Ik vond het wel een uitdaging om juist die geveegde achtergrond zelf te gaan maken. Het geveegde deed me een beetje aan de bast van een berk denken en dus ben ik aan de slag gegaan met een stuk Basic White kaartkarton, Crumb Cake inkt en een Sponge dauber. Met een sponge dauber kun je namelijk heel goed vegen maken. Uiteindelijk heb ik ook nog een beetje Early Espresso erdoorheen gedaan. Ik was behoorlijk tevreden met het resultaat en dus sneed ik mijn paneeltje op maat en plakte het op een kaartbasis van Crumb Cake kaartkarton.

Begint het al op te vallen dat ik echt helemaal weg ben van de Bird’s eye view stempelset? Want wat gaat er goed samen met een berkenboom? Juist! een vogeltje!

Ik stempeld het vogeltje op wat Basic White kaartkarton in Early Espresso inkt en kleurde het daarna in met Crumb Cake Stampin’ Blends. Daarna heb ik het vogeltje uitgeponst met mijn 2″ cirkelpons en heb ik de Decorative Circle Punch erbij gepakt om nog een net iets grotere geribbelde cirkel uit Early Espresso te kunnen ponsen. Deze twee delen heb ik op elkaar geplakt en in zijn geheel met dimensionals op de kaart geplakt. In het voorbeeld zie je ook dat er meerdere cirkels zijn gebruikt in de krans.

De tekst komt uit Inked & Tiled en deze heb ik met Early Espresso op een strookje Basic White gestempeld. De randjes heb ik daarna schuin afgeknipt en ook dit kon met dimensionals op de kaart.

Tot slot zit er een lintje in het voorbeeld en dus heb ik wat Crumb Cake Bakers Twine gepakt, een strikje gemaakt en dit met een gluedot op de kaart geplakt. Ik vond dat er nog wel wat bling bij kon, dus dat zijn 3 zwarte matte puntjes geworden.