Deze kaart maakte ik voor de Facebook Live uitzending van Prulleke vanavond. Ik gebruikte producten uit de nieuwe voorjaarscatalogus!

Hier rechts zie je de opdracht voor deze week. Ik zag in die twee halve cirkels een soort gate-fold kaart. Dus ik greep naar mijn Deckled Circle Dies en pakte daar de allergrootste stans. Daarmee stanste ik een van de designs uit het nieuwe Nature’s Sweetness DSP uit. Ik vind de kleurencombinatie van wit, goud en Pebbled Path echt helemaal geweldig! De cirkel heb ik eerst half doormidden gesneden en aan de gesneden kant ook een plakrandje van 0.5 cm gerild. Daarmee kon ik de cirkels vastmaken aan een ander design van het DSP wat ik op 10.5cm x 14.8cm gesneden had. Dit geheel heb ik daarna op een paneel Pebbled Patch geplakt met diezelfde maat. Daarmee was mijn basis af.

De versiering van de kaart begon met een afdruk van een van de stempels uit Lovely & Sweet op een rest Basic White kaartkarton met Pebbled Path inkt. Als je inkt even goed laat drogen dan kun je daarna de afbeelding voorzichtig met de Stampin’ Blends Markers inkleuren. Ik gebruikte hiervoor de kleuren Lemon Light Lolly, Old Olive en Pebbled Path. De alcohol markers bloeden nogal wat naar de achterkant van het papier en ik wist al dat een deel van mijn afbeelding zou gaan overhangen. Dus heb ik het ingekleurde paneel aan de achterkant beplakt met adhesive sheet en daarna op een ander stuk Basic White geplakt. Met de adhesive sheet weet je dat er overal lijm zit en er niks los gaat laten. Vervolgens kon ik met een schaar de afbeelding uitknippen.

Om ervoor te zorgen dat mijn ‘deuren’ ook dicht blijven zitten heb ik de tekst met Pebbled Path inkt op een restje Basic White gestempeld. De stempel komt ook uit Lovely & Sweet. Daarna heb ik de afbeelding uitgeponst met de Heartfelt Hexacon Punch en vervolgens nog een keer bestempeld met een andere stempel uit de set en Old Olive inkt. Om het randje wat meer begrenzing te geven heb ik de randen van de hexacon langs de inkt in de pad gesleept. Vervolgens heb ik alleen de rechterkant voorzien van dimensionals zodat ik het linkerdeel achter de tekst kon steken waardoor de deuren dicht zouden blijven. De afbeelding op de linkerkant heb ik dus ook niet volledig van dimensionals voorzien.Aan de binnenkant van de kaart heb ik nog een cirkel uit Basic White gestanst met mijn 2 3/8″ cirkelpons. Hierop zou je nog een kleine boodschap kunnen schrijven.

Omdat in de opdracht ook nog 3 afbeeldingen te zien zijn op de linker cirkel heb ik nog 3 vlindertjes toegevoegd. En daarmee vond ik dat ik perfect had voldaan aan de opdracht van Leonie!