Deze kleurrijke kaart is een CASE van Hearts Delight Cards en is een perfect voorbeeld wat je kunt doen met de Masking techniek.

De stapel boeken uit de Bird’s Eye View stempelset is namelijk maar 3 boeken hoog. En als je dus een stapel van 6 boeken wilt hebben, dan kun je niet gewoon 2 keer boven elkaar stempelen. In het assortiment van Stampin’ Up! zit ook Masking Paper. Dat is een dun laagje papier met een lichte plaklaag erachter. Daarop kun je dus je afbeelding stempelen en uitknippen waarna je je uitgeknipte afbeelding over de gestempelde afbeelding op je eindproject plakt. Daarna kun je nog een nieuwe afbeelding stempelen op je eindproject en als je dan je masker weer weghaalt, lijkt het net of de nieuwe afbeelding achter of onder je eerste afbeelding is.

In mijn geval heb ik dus het lijfje van het vogeltje en de stapel boeken eerst op masking paper gestempeld en uitgeknipt.

Vervolgens heb ik op een stuk Basic White eerst het vogeltje gestempeld in Basic Gray inkt. Daarna heb ik het vogeltje met het masking paper afgeplakt en de bovenste stapel boeken gestempeld. Daarna kon ik daar ook masking paper overheen plakken zodat ik de onderste laag boeken kon stempelen. Toen ik het masking paper daarna weer weghaalde had ik een mooie stapel van 6 boeken en 1 vogeltje daar bovenop! Met een schaar heb ik de afbeelding daarna uigeknipt.

Ik heb deze afbeelding vervolgens ingekleurd met Stampin’ Blends markers in de kleuren Bubble Bath, Daffodil Delight, Calypso Coral, Lost Lagoon en Boho Blue. Dezelfde kleuren komen ook voor in het DSP wat je tijdens de aankomende Sale-a-Bration periode gratis kunt meebestellen met een bestelling van 60 euro. Dat DSP heet Flight & Airy 12″x12″ DSP en het bevat prachtige vogeltjes. Voor deze kaart gebruikte ik de neutralere achterkanten en die zijn al mooi! Ik gebruikte 2 designs van het DSP. Een strookje van 3cm x 14.3cm en een strook van 7cm x 14.3cm. Deze stroken plakte ik aan de achterkant even aan elkaar met een plakbandje zodat ik er ook nog een stukje Satin Edged Ribbon omheen kon doen voordat ik het op mijn kaartbasis van Boho Blue kaartkaron heb geplakt.

Uit een stuk Basic White heb ik een rechthoek en een cirkel gestanst met de Radiating Stitched Dies. Achteraf leek een Bubble Bath cirkel mij leuker, dus die heb ik met mijn Stampin’ Blends Marker maar ingekleurd. Ik had natuurlijk ook nog een nieuwe cirkel kunnen stansen uit Bubble Bath kaartkarton, maar dit kan toch ook prima?

Tot slot heb ik nog een tekst gestempeld in Basic Gray inkt op een klein stukje Basic White. De tekst komt uit de Artistically Inked stempelset en ook deze tekst heb ik met mijn schaartje uitgeknipt. En daarna waren alle onderdelen klaar om opgeplakt te worden!