De Facebook Live uitzendingen van Prulleke zijn ook weer gestart. En deze week CASE’en we een kaart uit de jaarcatalogus op pagina 102.

Toen ik de kaart goed bekeek vond ik hem erg druk, maar dat ligt voornamelijk aan het DSP wat als achtergrond gebruikt is. Ik ben behoorlijk dicht bij het voorbeeld gebleven (ik heb niet alle producten die voor deze kaart gebruikt zijn, maar ik heb een behoorlijk gelijkende variant gebruikt). Maar door juist niet hetzelfde DSP te gebruiken vind ik mijn kaart al een heel stuk rustiger.

Ik ben begonnen met het maken van mijn eigen DSP door 3 verschillende stempels uit de Notes of Nature te stempelen op een stuk Basic White kaartkarton. Ik gebruikte hiervoor de inktkleuren Berry Burst, Pretty Peacock en Lemon Lime Twist. In de bijbehorende stansenset genaamd Notes of Natures Dies zit ook een stans om een ‘ringband-rand’ te maken dus die heb ik gebruikt om mijn zelfgemaakte DSP een randje te geven.

Met diezelfde stansenset heb ik ook 8 takjes uitgestanst uit Berry Burst kaartkarton en deze heb ik op de kaartbasis van Berry Burst kaartkarton geplakt. Dat geeft de kaart wat relief zonder heel erg op te vallen.

Om mijn zelfgemaakte DSP paneeltje deed ook nog wat Bakers Twine en daarna kon ik ook dat paneeltje met dimensionals op de kaart plakken.

Tot slot pakte ik twee stroken kaartkarton (Lemon Lime Twist en Basic White) en maakte er een vlaggen-eindje aan met de Heartfelt Hexagon Punch. Op mijn Basic White ‘vlaggetje’ stempelde ik daarna een tekst uit Inked & Tiled in 4 verschillende kleuren inkt: Berry Burst, Lemon Lime Twist, Lost Lagoon en Pretty Peacock. Door de stempel steeds nog 2 keer af te stempelen krijg je de verschillende gradaties van elke kleur. De twee stroken plakte ik op de kaart en daarmee vond ik mijn CASE behoorlijk geslaagd!