Voor deze kaart heb ik Stamping Foam gebruikt waardoor ik van mijn Sale-a-Bration embossingfolder een stempel kon maken!

Stamping Foam is een speciaal soort schuimblok wat je kunt verhitten waarna de bovenkant wat zachter wordt. Daarmee kun je dan in een relief drukken (een stans, een embossingfolder maar ook een gehaakt kleedje of je favoriete bedeltje aan je armband) en als het schuim dan weer afkoelt blijft het relief in het schuim zitten totdat je het weer verhit. Dat heb ik dus gedaan met de Softly Sophisticated Embossing Folder waarna ik het schuim heb beinkt met Old Olive. Je sprayt het schuim daarna lichtjes met wat water (de Stampin’ Spritzers zijn daar ideaal voor) en je stempel is klaar om afgedrukt te worden! Ik deed dat op een paneeltje Basic White kaartkarton.

Diezelfde Old Olive inkt gebruikte ik ook om de kerstboom uit Merriest Trees te stempelen op een restje Basic White kaartkarton waarna ik hem kon uitstansen met de bijpassende Merriest Trees Dies.

Ik vond dat er niet genoeg contrast was tussen mijn achtergrond en de boom dus besloot ik nog een rondje Vellum ertussen te doen. Met de 2 3/8″ circle pons is zo’n rondje zo gemaakt!

De kaart had natuurlijk ook nog een spreuk nodig en deze komt ook uit de Merriest Trees stempelset en deze heb ik met Gorgeous Grape inkt gestempeld omdat ik de kerstboom met Gorgeous Grape Glossy Dots wilde beplakken.

Het paneeltje kreeg een mat van Old Olive kaartkarton en het geheel plakte ik op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.