Deze woensdag is het thema Layout op Prulleke’s Facebook live uitzending. En dit is mijn inzending.

Hier rechts zie je de opdracht voor deze week. En toen ik deze opdracht vorige week kreeg moest ik echt nadenken hoe ik die cirkels ging vertalen naar een kaart. En ineens wist ik het!!

Het nieuwe DSP Nature’s Sweetnes 12″x12″ DSP heeft namelijk grote afbeeldingen van een cirkel met daarop een bloem. Hoe gemakkelijk is het om een kaart te maken met alleen maar DSP?!?!?

En dus ging ik aan de slag. Omdat ik de cirkel rechtsonder op mijn kaart wilde hebben moest ik wat creatiever snijden in het DSP. Er staan namelijk 6 afbeeldingen op 1 kant en het meest ideale zou zijn om daar dus 6 paneeltjes van 6″ x 4″ van te maken.

In dit geval lukte dat dus niet helemaal maar er is nog genoeg DSP over van dat ene vel om nog heel veel andere leuke kaartjes van te maken! De twee cirkeltjes linksboven op het voorbeeld stanste ik met twee cirkel ponsen (niet van Stampin’ Up!) uit een ander design van het DSP en plakte ik eerst op om daarna het overstekende deel eraf te knippen.

Dit geheel kreeg een mat van Pecan Pie kaartkarton en dat ging op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

De strookjes zijn en smal strookje Pecan Pie kaartkarton, gevolgd door een smal strookje Distressed Gold DSP en het restje DSP wat ik had afgesneden om mijn cirkel zo ver aan de rechterkant te krijgen. Die kon ik mooi gebruiken om de tekst (uit de Lovely & Sweet stempelset) te stempelen in Pebbled Path inkt.

Ik heb op deze kaart geen dimensionals gebruikt. De vele laagjes geven al genoeg dimensie aan deze kaart. Bovendien wilde ik hem wat meer ingetogen houden.