Heb je ook nog wat restjes DSP over? Niet weggooien hoor, want je kunt er nog hele leuke kaarten mee maken!

Ik had nog wat strookjes Merry Bold & Bright DSP over van zo’n 2 cm breed. Zonde om ze weg te gooien dus ik gebruikte ze om een achtergrond te maken voor mijn kerstkaart. En ik had zelfs zoveel strookjes dat ik 2 kaarten kon maken!

Ik koos als kaartbasis Granny Apple Green kaartkarton voor de ene kaart en Crushed Curry kaartkarton voor de andere kaart.

Voor beide kaarten sneed ik een stuk Basic White kaartkarton wat net iets kleiner is dan de voorkant van mijn kaart. Hier deed ik wat Stampin’ Seal op, niet alleen langs de randen maar ook over het midden. En daarna kon ik mijn strookjes erop plakken. Bij mijn ene kaartje heb ik de stroken recht van boven naar beneden laten gaan en bij het andere kaartje heb ik eerst de 2 langste strookjes gepakt om een schuin patroon te leggen waarna ik telkens 2 strookjes haaks op de bestaande strookjes heb geplakt totdat de hele kaart bedekt was. Met een schaar kon ik alles wat overhing van mijn Basic White paneeltje afknippen.

Uit dezelfde kleuren kaartkarton als mijn kaartbasissen heb ik met de Merriest Trees dies 2 bomen uitgestanst en een ster en slingers (eerst even adhesive sheet aan de achterkant van je kaartkarton plakken maakt het opplakken van de slinkers echt heel veel makkelijker!!

Op de bomen stempelde ik met Night of Navy inkt nog een tekst uit de Merries Trees stempelset waarna ik de ster als piek op de boom heb geplakt en de slingers over de boom heb verdeeld zonder de tekst onleesbaar te maken. Beide bomen heb ik daarna met dimensionals op de kaart geplakt.

Deze kaarten zijn vrij vlug te maken en het voordeel is dus dat je restjes kunt gebruiken. Vind je deze kaarten wat te kleurrijk en druk, dan kun je natuurlijk kiezen voor wat rustigere kleuren DSP of misschien wel gewoon kaartkarton waar je subtiel wat opstempelt of die je eerst relief geeft met een embossingfolder. De mogelijkheden zijn zoals gewoonlijk weer eindeloos!