Voor Prullekes Facebook live uitzending maakte ik deze kaart voor het thema kleurencombinatie. Het is een CASE van Verena Sharpiro.

Op de Facebook pagina van Stampin’ Up! staan geregeld leuke technieken die je kunt toepassen in je eigen projecten. Zoals deze :

Deze kaart is toch gewoon TE mooi om niet na te maken?? En dus besloot ik de kleurencombinatie van Leonie te nemen en daarna bovenstaande kaart na te maken.

Het werd dus een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton, met daarop een mat Daffodil delight en daarop weer een mat Basic White waarop ik heel subtiel blaadjes heb gestempeld met Daffodil Delight inkt die ik 2 keer afgestempeld heb voordat ik het op mijn paneeltje stempelde.

De stempelset die ik vandaag gebruik heet trouwens Planted Paradise. Deze set is een “Reversible Stamp set” wat betekent dat je de stempels kunt omdraaien om een solide afdruk te kunnen stempelen. En dat principe heb ik gebruikt voor mijn planten potten. de potten eerst voorzien van Pecan Pie inkt, daarna 1 keer afgestempeld en vervolgens met een sponge dauber op sommige plaatsen toch nog wat extra inkt toegevoegd. Toen heb ik de stempel pas afgedrukt op een stuk Basic White. Vervolgens heb ik de stempels omgedraaid, met Versamark nog een keer over de afdruk gestempeld (dit keer krijg je dus een volledig vlakke afdruk) en daarna met Clear embossingpoeder embosst. Het resultaat zijn mooie glanzende bloempotten!

De vetplanten zijn gestempeld met Lost Lagoon inkt en bij de grotere bladeren heb ik diezelfde techniek toegepast met de sponge daubers om wat meer kleurverschil te krijgen in mijn afdruk. De kleine Boho Blue bloemetjes heb ik uitgeknipt nadat ik de grote bloempot nog een keer in Boho Blue inkt had gestempeld. En de tekst komt uit Lovely & Sweet stempelset en heb ik op een reststrookje Basic White gestempeld. Er zijn geen stansen beschikbaar voor de Planted Paradise stempelset dus ik heb alle onderdelen met een schaar uitgeknipt.

Daarna had ik alle componenten compleet om mijn kaart te gaan maken. De bloemetjes en blaadjes plakte ik met Glue Dots aan elkaar vast waarna ik ze met dimensionals op de kaart heb geplakt. Door op sommige plaatsen 2 dimensionals op elkaar te plakken krijg je het diepteverschil.

Als ‘bling’ gebruikte ik zelfklevende kurkrondjes en een stukje kunstlederband.