Op de 5e woensdag van de maand heeft Leonie een nieuw thema op haar Facebook live: “Geinspireerd door”. En dit keer is dat een lied.

Toen Leonie deze opdracht vorige week vertelde wist ik vrijwel meteen wat ik ging maken: “Lady in Red” van Chris De Burgh. Ik vind het een heerlijk zwijmelliedje uit de jaren ’80. (daar zijn de meningen trouwens over verdeeld).

En die vrouw vond ik in de stempelset In the moment. Deze stempelset heb ik al eens eerder gebruikt in combinatie met Paper Piecing en ik vnd dat zo’n leuk effect! Dit keer heb ik de jurk van de vrouw een design uit het Most Adored 12″x12″ DSP gegeven. De hoed kleurde ik met Flirty Flamingo Stampin’ Blends en uiteraard had ze ook nog een glas “Red Red Wine” (UB40) in haar hand!

Ik heb de afbeelding uitgestanst met een van de Deckled Circle Dies en een maatje grotere stans heb ik gebruikt met Real Red kaartkarton. Tussen deze twee laagjes heb ik wat wit lint met visgraatmotief gedaan.

De kaart zelf is een vrij eenvoudige funfold. Hij bestaat uit een basis van Real Red kaartkarton (10.5 cm x 14.8 cm) waarop ik een strook DSP (ook uit Most Adored) heb geplakt van 30 cm x 14.3 cm.

Door deze strook eerst aan beide zijden te rillen op 5 cm en 10 cm krijg je de twee flapjes links en rechts. De schuine kant krijg je door aan beide zijkanten ongeveer 2″ naar beneden een streepje te zetten en vervolgens van de tweede rillijn tot aan het streepje driehoekjes af te snijden.

De afbeelding plakte ik daarna met dimensionals op mijn kaart (alleen de linkerhelft heeft dimensionals gekregen, anders krijg je de kaart niet meer open 😉 )

Met welk liedje zou jij een kaart maken? Kijk naar de Facebook Live uitzending van Leonie François voor inspiratie van andere kijkers.