Mijn Inky’s Inspiratie kwam deze maand van een verpakking Pink Lady appels. Die achtergrond leek wel met de scheerschuimtechniek te zijn gemaakt!

Ik begon met het bepalen van de kleuren. In de verpakking zit een felle roze zoals Berry Burst, maar ook een wat zachter roze zoals Bubble Bath. Als groene kleur koos ik voor Garden Green. Van elk van deze kleuren pakte ik mijn flesje inkt-refill en samen met een bus scheerschuim kon ik aan de slag. Ik heb een flinke laag scheerschuim in een lage ovenschaal gespoten. Daar heb ik wat druppels van mijn inkt-refills op gedruppeld en vervolgens heb ik met een sate-prikker het geheel grof ‘geroerd’. Op die manier mengen de kleuren zich door het scheerschuim. Toen ik tevreden was met het resultaat heb ik een stuk Basic White op het scheerschuim gedrukt en daarna met een van mijn paletmessen het scheerschuim weer van de kaart geschraapt. Het resultaat zie je als achtergrond op deze kaart. Dit process kun je een aantal keer herhalen totdat de kleuren zo gemengd zijn dat het een lelijke prut wordt. Dat is het moment dat je het scheerschuim van het blik kunt afspoelen met wat warm water en de achtergrondjes kunnen drogen.

Zo’n mooie achtergrond moet je natuurlijk niet helemaal bedekken, dus ik heb mijn achtergrond op een kaartbasis van Garden Green kaartkarton geplakt. Vervolgens heb ik uit Berry Burst kaartkarton 2 zeshoeken geponst met de Heartfelt Hexagon punch. Ook heb ik zo’n zelfde vorm uit een restje Basic White geponst. Hierop heb ik met Berry Burst inkt een tekst gestempeld uit een nieuwe Sale-a-Bration stempel vol leuke nederlandstalige spreuken. De twee Berry Burst zeshoeken heb ik achter de witte geplakt.

Ik vond dat er nog een lintje bij moest, maar ik heb geen Berry Burst of Garden Green lint. Ik heb wel wit lint en dat heb ik met een Shaded Spruce Stampin’ Blends marker gekleurd. Daarna kon ik alles opplakken en was mijn kaart klaar!