Deze funfold bestaat uit een gedeeltelijk uitgestanste vorm (Partial Diecutting) en dat lijkt moeilijker dan het is!

Ik heb voor deze kaart twee keer de grootste kerstboom uit de Merriest Trees Dies gebruikt. Een keer om hem in zijn geheel uit Basic White te stansen voor de binnenkant van de kaart en een keer om alleen de rechterkant van de boom uit te stansen voor de voorkant van mijn kaart.

Maar hoe stans je dan maar voor de helft? Door je bovenste stansplaat maar voor de helft over je stans te leggen! Daardoor krijgt alleen de rechterkant van je stans druk en zal stansen. De linkerkant heeft geen druk en zal dus niets doen.

De kaartbasis voor deze kaart is een enkel stuk Shaded Spruce kaartkarton van 10.5cm x 14.5 cm.
Vervolgens sneed ik een stuk Basic White op 20cm x 14cm en rilde deze op 10 cm. Aan de binnenkant van deze kaart plakte ik een stuk Sunny Days DSP (10cm x 14cm). Aan de voorkant maakte ik eerst een hulplijntje met potlood zodat ik wist waar het midden van mijn kaart was. Daarna heb ik de grote kerstboom gestempeld uit de Merriest Tree stempelset. De massieve kleur is Pool Party inkt en de accenten zijn Shaded Spruce. Het stronkje is gemaakt met een afgestempelde Pebbled Path inkt. Daarna heb ik de grote boomstans op de voorkant van mijn kaart gelegd en de bovenste plaat op mijn hulplijntje gelegd zodat alleen het rechtergedeelte zou uitstansen. Met een schaartje heb ik daarna boven en onder de boom nog weggeknip en zo kreeg ik de half uitgestanste kerstboom.

De boom voor de binnenkant heb ik nog bestempeld met Pooly Party inkt en de randjes van de boom heb ik met een sponge dauber en Shaded Spruce inkt wat bewerkt zodat het contrast met de achtergrond wat groter is. Vervolgens heb ik de boom uitgelijnd met de boom aan de voorkant en opgeplakt.