Derde vrijdag van de maand, 19:00 : tijd voor een nieuw Stampin’ Hop! Instahop. En dit keer is het thema : Geen bloemen.

Valentijnsdag is net voorbij en dat levert bij mij altijd een overdosis aan zoete kaartjes vol bloemen en hartjes op. Een Instahop waarbij er dus geen bloemen op je project mogen lijkt een makkie en een welkome afwisseling met die bloemige valentijnskaarten van de afgelopen dagen. Maar wat blijkt: ruim de helft van mijn stempelsets bevat bloemen!!! Dus het was nog helemaal niet zo’n makkie!

Een van de stempelsets die ik nog niet zo lang heb is Cake Fancy en er zitten wel wat bloemen in deze stempelset maar die hoef je natuurlijk niet te gebruiken. Het leuke van deze stempelset is dat je er allerlei leuke gebakjes mee kunt bouwen. Hoeveel lagen taart wil je? moet er een glazuurlaagje op of niet? En zetten we er een kaarsje, toef slagroom of een lepel vers fruit op? Het kan allemaal met deze set.

Ik besloot dat een sinaasappel/chocoladetaartje wel een geschikte combinatie zou zijn voor mijn volgende ‘baksel’.
De kaartbasis is deze keer Early Espresso kaartkarton. Daarop zit een mat Pumpkin Pie kaartkarton en daarop zit een stuk Very Vanilla wat ik met de Softly Sophisticated 3D Embossingfolder relief heb gegeven.

Vervolgens ben ik aan mijn taartje begonnen op Very Vanilla kaartkarton: Een taartschaal van Gray Granite. Daarbovenop twee lagen taart (met wat ruimte ertussen) van Pumpkin Pie inkt en tot slot de glazuurlaag (met wat ruimte ertussen) met afgestempelde Early Espresso inkt. De linkerkant van mijn taartje kreeg ook nog een slagroomrandje van (afgestempelde) Early Espresso. Door vervolgens met de donkere Pecan Pie Stampin’ Blend nog een keer over de Early Espresso delen te gaan krijg je een echte chocoladekleur. Met diezelfde kleur heb ik ook de laagjes tussen de cake-lagen ingekleurd. En de bovenkant van mijn taartje kreeg nog wat ‘chocolade hagelslag’ met puntjes SU100, de donkerste Stampin’ Blend uit de huidskleur collectie. Deze stempelset heeft geen stansen (je kunt je taart zo hoog maken als je wilt!) dus heb ik mijn taartpunt uitgeknipt en met dimensionals op mijn kaart geplakt.

Om duidelijk te maken dat er sinaasappel in mijn taartje zit heb ik daarna met Simply Citrus nog 2 stukjes sinaasappel gestempeld met Pumpkin Pie inkt en daarna uitgeknipt. Deze passen mooi rond mijn tekst die ik met Early Espresso inkt op Pumpkin Pie kaartkarton had gestempeld en daarna met de Double Oval Punch heb uitgeponst. De gekartelde ovalen vorm van die pons heb ik gebruikt met Early Espresso kaartkarton.

Deze post hoort bij een Instahop: een groep mensen die op Instagram door linken naar elkaars account zodat je als bezoeker langs alle deelnemers kunt springen om inspiratie op te doen in dit thema. Wil je dus meer zien van de andere 11 deelnemers, ga dan naar mijn Instagram account en klik op het plaatje van deze kaart. In de beschrijving vind je de volgende deelnemer en op die manier bezoek je alle deelnemers om uiteindelijk weer bij mij uit te komen. Ik wens je veel plezier!