De kleurencombinatie van Prullekes Facebook live uitzending van deze maand vraagt gewoon om bloemen!

En ja, er staan veel bloemen op mijn kaart, maar het is misschien toch niet direct wat je verwacht had. Ik wilde namelijk heel graag iets met postzegels gaan doen. Een afbeelding uit de Softly Sophisticated stempelset past precies in een stans van de Perennial Postage Dies, maar wat doe ik dan met die andere postzegels? En dus begon deze kaart als een vel Basic White kaartkarton waar ik wat achtergronden op gestempeld heb met de Notes of Nature stempelset. Stipjes, ruitjes en takjes. Daaruit heb ik met de Perennial Postage Dies nog 4 extra postzegels gestanst.

De waarde van de postzegels heb ik met de Alphabest stempelset en zwarte inkt op de zegels gestempeld. En daarna bedacht ik dat goud ook wel mooi zou zijn bij deze kaart. En dus stempelde ik nog stipjes met Versamark en heat-embosste deze met goud embossingpoeder op de kleinste zegels. Wat bleek : mijn zwarte stempelinkt was nog niet helemaal droog en dus werd dat ook een beetje goud… Een happy accident zou Bob Ross zeggen 😀

Op de grotere zegels stempelde ik een bloem uit Detailed Dogwood en ook deze kreeg gouden embossing. Voor mijn zegel van 50 cent wist ik eerst niet hoe ik deze nog gouden accenten kon geven, maar toen bedacht ik mij dat ik nog Metallic Enamel Effects heb.. Een beetje gouden pasta op mijn zegel en drogen maar!

Bij het proefleggen op mijn kaartbasis van Wild Wheat vond ik het nog geen geheel worden. En dus heb ik de kaartbasis nog bestempeld met de bloem uit Petal Park met Wild Wheat inkt. De tekst heb ik in twee keer gestempeld, eerst Old Olive en daarna Cherry Cobbler. De stempel hiervan komt uit Notes of Nature. En ook hier paste een postzegel stans omheen. Met dimensionals heb ik de sommige zegels nog wat verhoogd opgeplakt om de kaart nog wat dimensie te geven en daarna was ik erg tevreden over het resultaat!