CASE (Copy And Share Everything) gebeurt erg veel. Je ziet een leuke kaart en die maak je na! Het is wel zo netjes om te vermelden wie hem oorspronkelijk maakte!

Toen ik deze kaart van Gina K Designs op Instagram zag heb ik het bericht meteen opgeslagen. Wat een leuk idee om de tekst zowel onderdeel te laten zijn van de voorkant als de binnenkant van je kaart!

Het enorme pak Delightfully Eclectic DSP bevat 48 vellen (!) met 24 verschillende designs en daar zit eigenlijk altijd wel een leuk design in voor je kaart. Ik koos dit keer de zachtroze streepjes. Ik sneed eerst een vierkant van 9cm x 9cm en sneed deze daarna diagonaal door.

Als mat achter dit DSP sneed ik een vierkant uit Basic Black kaartkarton van 9.5cm x 9.5cm en ook deze sneed ik diagonaal door. Het DSP kon ik daarna erop plakken

De kaartbasis is Bubble Bath kaartkarton en daarvoor sneed ik een A4’tje in de lengte doormidden (op 10.5 cm). Daarna heb ik aan de linkervoorkant een stipje gezet op 10.5 cm van de linkerbovenhoek en ook hier diagonaal gesneden van het stipje tot de rechterbovenhoek. Mijn Basic Black mat past perfect op de overgebleven voorkant van mijn kaart!

Op de andere driehoek heb ik nog een tekst gestempeld uit Heartfelt Hexagon met zwarte inkt en dit kon daarna aan de binnenkant van mijn kaart.

Daarna was de bloem aan de beurt. Deze bloem uit Detailed Dogwood heb ik met Stazon inkt gestempeld op een stuk Fluid100 aquarelpapier. Daarna heb ik met aquarelpotloden wat accenten aangebracht in de bloemen en blaadjes. Er is geen aquarelpotlood van Bubble Bath, maar Flirty Flamingo kleurt heel goed erbij als je het met water verdunt! De truc met aquarelpotlood is dat je met je waterpainter NIET meteen op het ingekleurde begint te kleuren maar juist eerst het niet ingekleurde deel van je watercolor papier nat maakt. Als je daarna op het ingekleurde deel uitkomt dan kunnen de pigmenten gaan stromen en zo krijg je een mooie overgang van licht naar donker.

Achteraf gezien was deze bloem misschien wat aan de kleine kant voor mijn kaart. De afbeelding groter maken lukt niet, maar een grotere rand eromheen knippen kan natuurlijk wel! Tadaaa, en groter was mijn plaatje 😀

Om het zwart nog wat meer uit te laten komen heb ik nog wat zwarte dots toegevoegd en daarmee vond ik dit een hele leuke kaart geworden!