Mary Schirmann verzon onze Prulleke Fans swap voor deze maand : Maak een funfoldkaart met het gebruik van 2 of 3 verschillende sets. Dit mag stempels zijn, dsp of stansen.

Nu ben ik niet zo creatief in het verzinnen van Fun Folds dus ik heb eens door de Fun Fold Card Templates gebladerd van Klompenstampers. Daar zag ik een leuk gevouwen kaart die niet heel moeilijk is en die me wel geschikt leek voor deze swap.

Ook vond ik het zonde om het Sale-a-Bration Sunny Days DSP te laten liggen dus dat papier was de basis voor de gekozen kleuren : Petal Pink, Pool Party, Poppy Parade en Shaded Spruce.

De kaartbasis is een stuk Pool Party kaartkarton van 22 cm x 14.8 cm. Let op! Dit is dus GEEN half A4-tje!
Deze kaart heb ik daarna links en rechts gerild op 2″ en 3 1/8″. En voila! je fun fold kaart is klaar! Nu hoeven we hem alleen nog maar te versieren.

Het DSP is dus van Sunny Days DSP. Ik koos voor 2 verschillende designs en zorgde dat ik rondom nog een paar milimeter kaartkarton kon zien.

Daarna heb ik met de Everyday Details Dies een rechthoek uitegeponst uit Pool Party kaartkarton. Daar heb ik aan de rechterkant de tekst gestempeld uit de Everyday Details stempelset in Shaded Spruce inkt.

Uit diezelfde stempelset heb ik met Memento inkt de pot met bloemen gestempeld op Basic White kaartkarton. Deze heb ik ingekleurd met Stampin’ Blends markers in de kleuren die ik hiervoor al noemde. Er is geen stans om deze pot uit te stansen maar met een schaartje is dat ook prima te doen. Deze kon ik daarna op mijn rechthoek plakken met dimensionals en de rechthoek ging daarna op de voorkant van mijn kaart (dus niet je hele rechthoek aan de achterkant van lijm voorzien!). Wat Brushed Brass Butterflies geven wat bling aan de kaart.

En daarmee kon deze kaart vorig weekend op de bus! Het leuke van een swap is natuurlijk dat je daarna ook een kaart terugkrijgt. Gisteren viel deze leukerd in de bus van Matty de Jager. Het is een pop-up kaart. Ik heb de kaart goed moeten bestuderen want in eerste instantie zag ik niet zo vlug hoe Matty deze kaart nu gesneden had… Hoe kan dat grote opstaande deel nu uit dat smalle stukje van de voorkant komen?? Maar toen zag ik het! Wat een slimme truuk!! Wil jij ook weten hoe je deze kaart maakt? Kijk dan even hier.