Met een Cut & Emboss machine kun je helemaal los gaan met je kaarten!

Toegegeven, een Cut & Emboss machine is niet iets wat je als beginnende knutselaar in huis zou nemen. Het is best een investering en er zijn zoveel andere leuke dingen die je kunt maken zonder zo’n apparaat in je huis. Maar als je hem eenmaal hebt, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Veel stempelsets hebben coordinerende stansen zodat je je gestempelde afbeeldingen niet meer hoeft uit te knippen. Of je krijgt daardoor extra vormen die je kunt uitstansen waar geen stempel van is. En met embossingfolders geef je je project echt zo ontzettend veel meer relief!

Misschien ben ik een beeeetje te ver gegaan met mijn embossingfolders maar ach.. ik hou er wel van!

De stansen Merriest Trees Dies (horende bij de Merriest Trees stempelset) bevatten stansen om een mooie kerstboom te maken. Ik heb voor mijn kaart gekozen voor de 5 verschillende maten maar kleinere boompjes zijn ook mogelijk natuurlijk!

Voor de kleurencombinatie pakte ik het kleurenwiel wat ik laatst op OnStage had gekregen. Daar staan namelijk alle kleuren van het catalogusjaar 2024-2025 op in ‘regenboogvolgorde’ waardoor je heel gemakkelijk kleurencombinaties kunt kiezen. In mijn geval koos ik voor Ton-sur-Ton : 5 groentinten die naast elkaar liggen op het kleurenwiel : Pretty Peacock, Lost Lagoon, Summer Splash (een van de nieuwe In Colors!!), Coastal Cabana en Pool Party. Van al deze kleuren pakte ik een stuk kaartkarton en stanste er een deel van de boom mee uit. Het mandje waarin de boom staat heb ik uit Early Espresso kaartkarton gestanst. Vervolgens heb ik de onderdelen van de boom in de nieuwe embossingfolder Dotted Circles gedaan. Het lijkt alsof er nu ballen en lichtjes in de boom zitten 🙂

Als kaartbasis heb ik Lost Lagoon kaartbasis gekozen. In eerste instantie had ik daarna een witte mat voor erop waar ik dan de boom op kon plakken en waar ik de tekst op had gestempeld (Lost Lagoon inkt , stempels uit Brightest Glow stempelset). Maar ik vond het maar saai tegenover die boom. En dus heb ik dat paneel ook nog even embossed met de Cane Weave 3D embossingfolder. Het patroon doet me denken aan de rieten stoelen bij mijn ouders en ik vond het ook wel passen bij de mand waarin de kerstboom staat. Met een blending brush heb ik ook nog wat Lost Lagoon inkt op het paneel aangebracht zodat het ook nog de indruk geeft dat de boom straalt.

En daarmee vond ik deze kaart af.