Omdat ik deze maand nog zoveel mogelijk met de verschillende sets wil werken die uit het assortiment gaan deze keer een hippie variant van een van de Zany Zoo diertjes 😀

Hier rechts zie je de kleuren die Leonie uitkoos voor deze week. Lekker fris en lente-achtig!

Deze kleuren schreeuwen wat mij betreft bloemen en ik had me nog zo voorgenomen om _daarom_ juist geen bloemen te doen. Dat is me niet helemaal gelukt, maar het is in ieder geval geen typische bloemenkaart geworden.

Ik begon deze keer met de achtergrondstempel Spiral Dye. Door deze in te kleuren met Stampin’ Write markers kun je zelf bepalen waar je welke kleur wilt hebben. Ik besloot om Gorgeous Grape in het midden van de stempel te doen en daarna kleurde ik verder met Fresh Freesia, Lemon Lime Twist en Lemon Lolly. Omdat dat eventjes duurt kan de inkt midden in je stempel alweer wat droger geworden zijn maar daar heb je twee opties voor : even flink overheen ademen of met een Stampin’ Spritzer gewoon wat water over je stempel sprayen. Bij die tweede optie lopen de kleuren wat meer uit maar dat maakt voor deze stempel niet uit, dus dat heb ik deze keer gedaan. Het paneeltje Basic White waarop ik gestempeld had kon ik daarna op mijn kaartbasis van Gorgeous Grape kaartkarton plakken.

Op een restje Basic White stempelde ik daarna met Memento inkt de wasbeer. Toen de inkt goed droog was kon ik deze inkleuren met Stampin’ Blends Markers. De wasbeer heb ik ingekleurd met Smoky Slate en de ballonnen met de kleuren van Leonie (behalve Gorgeous Grape, daar is geen Stampin’ Blends marker van). Daarna kon ik het wasbeertje uitstansen met de coordinerende stans uit de Zany Zoo Dies.

De tekst heb ik op een strookje Basic White gestempeld met Memento inkt. Deze heeft een vlaggeneindje gekregen met de Banners Pick-a-Punch. Als je het strookje tussen je duim en een vouwbeen doortrekt, dan golft papier een beetje waardoor het meer een vlaggetje lijkt.

Ik vond het wasbeertje wat verloren op de kaart staan dus ik heb met de 2 3/8″ cirkel pons een cirkel geponst uit Vellum. Dat is namelijk doorzichtig en dus verlies ik niet teveel van de achtergrond, maar het geeft mijn wasbeertje wel een afgebakende plek.
Het vlaggetje met tekst plakte ik achter het wasbeertje en daarna kon ik het wasbeertje met mini-dimensionals op mijn rondje Vellum plakken. Daardoor wist ik ook waar ik het Vellum van lijm kon voorzien zodat ik het onzichtbaar op mijn kaart kon lijmen.

Ik had het idee dat ik nog iets miste en dus heb ik de Zany Zoo stansen er nog eens bijgepakt. Daar zitten namelijk niet alleen stansen in om de verschillende diertjes uit de stempelset mee uit te stansen maar ook bijvoorbeeld deze schattige bloemetjes. Ik stanste uit alle 4 kleuren kaartkarton een groot en een klein bloemetje en plakte deze nog op de kaart.