Op Instagram is zonet de nieuwe Stampin’ Hop! Instahop live gegaan! En dit is mijn projectje in het thema van deze maand : Vierkant.

Bij het thema Vierkant denk ik meteen aan een vierkante kaart. En vanaf daar ging mijn gedachtengang verder : ik heb nog van die schattige 3″ x 3″ envelopjes liggen van Stampin’ Up! … als ik daar nu een paar kaartjes bij maak en dan een doosje eromheen…
En voila! het idee voor deze Instahop was geboren!

En omdat ik deze maand nog graag de producten wil gebruiken die vanaf 1 mei uit het assortiment zijn keek ik welke stempelset ik wilde gaan gebruiken voor mijn mini-kaartjes. De stempelset In the moment leek me perfect! De stempels zijn best groot waardoor je met die ene stempel je hele voorkant al bedekt hebt. En dus sneed ik 3 kaartbasissen van Extra Stevig Basic White kaartkarton van 3″x6″ met een rillijn op 3″. En ik sneed uit Basic White kaartkarton mijn voorkanten voor deze kaartjes (7cm x 7cm).

Daarop stempelde ik met Basic Beige inkt de 3 afbeeldingen uit de stempelset. Met de zwarte Stampin’ Write marker heb ik daarna de belangrijkste lijnen overgetrokken waarna ik de afbeeldingen verder ingekleurd heb met Stampin’ Blends markers. Ik gebruikte daar best wel wat kleuren voor alhoewel dat uiteindelijk misschien niet zo opvalt : Berry Burst, Cherry Cobbler, Blueberry Bushel, Balmy Blue, Smoky Slate, Gray Granite, SU1000, SU200 en SU100.

Ik heb niet altijd de rust in mijn lijf om veel in te kleuren maar deze keer vond ik het heerlijk rustgevend om de 3 afbeeldingen in te kleuren.

Na het kleuren vond ik dat de kaartjes nog een mat in Blueberry Bushel nodig hadden dus deze heb ik 7.3cm x 7.3cm gesneden. Daarmee waren mijn kaartjes af.

Daarna heb ik met Blueberry Bushel kaartkarton nog een doosje gemaakt waar ik mijn kaartjes met bijpassende envelopjes in kon doen. Om het doosje heb ik wat wit lint met visgraatmotief gedaan om mijn doosje dicht te kunnen knopen en de bovenkant van mijn doosje kreeg nog een mat van Berry Burst kaartkarton met daarop een kleiner paneeltje Basic White met een stempel uit Phrases for All gestempeld in Berry Burst inkt.

Ik heb bewust geen tekst op de kaartjes gedaan want ik denk dat ik dit pakketje weggeef aan mijn laatste klant. Dan kan ze zelf bepalen waar ze de kaartjes voor wil gebruiken.

Wil je nog meer inspiratie zien van andere Stampin’ Up! demonstratrices die met dit thema aan de slag zijn gegaan? Ga dan vlug naar mijn Instagram pagina, klik op de foto van dit projectje. In de tekst daaronder zie je de eerstvolgende deelnemer. Op die manier hop je langs alle deelnemers om uiteindelijk weer bij mij uit te komen. Ik wens je veel plezier!