Ik zag deze ’tegeltjes-techniek’ bij Patty Bennet. Het is een gemakkelijke techniek met een heel leuk effect.

In de meer gedetailleerde foto hier links zie je het misschien al: de ‘voegen’ van de tegeltjes zijn ril-lijnen die je met je snijapparaat kunt maken. Bij het stempelen loopt de inkt niet in die voegen en daarmee krijg je het effect van tegeltjes. Ik heb met deze techniek een kerstkaart gemaakt, maar je kunt je voorstellen dat deze techniek eigenlijk met vrijwel alle stempels te doen is!

In mijn geval heb ik een stuk Basic White kaartkarton gebruikt van 8 cm x 12 cm. Elke 2 centimeter heb ik daarna rillijnen aangebracht (zowel horizontal als verticaal). Daarna heb ik het paneel bestempelt met de Snow Crystal stempel en Tahitian Tide inkt.

Dit paneeltje plakte ik op een stuk Starry Sky kaartkarton van 9 cm x 13 cm en dat geheel ging op mijn kaartbasis van Tahitian Tide kaartkarton.

De twee labeltjes erop zijn gemaakt van 1 strookje White Glimmer Specialty Paper waar ik met de Sparkling Snowflakes Tag Topper Punch een mooie bovenkant aan geponst heb. Het andere label is een strook Basic White waar ik met de Very Best Trio Punch een tag vorm aan gemaakt heb.

De tekst komt uit Brightest Glow en deze heb ik met Starry Sky inkt gestempeld op het label. Tot slot heb ik wat wit Bakers Twine gestrikt (je krijgt een dubbele strik als je het Bakers Twine eerst dubbel pakt.) wat ik met een glue dot op het kleinere label heb geplakt. Beide tags heb ik daarna met dimensionals op de kaart geplakt.