Je eigen DSP maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog : niet te hard nadenken is zelfs het beste 😀

De geruite cirkel op deze kaart is een voorbeeld daarvan. Ik heb met Boho Blue inkt en de achtergrondstempel Sketched Plaid een afdruk gemaakt op een stuk Basic White kaartkarton. Ik vond de strepen van Sketched Plaid alleen wat ver uit elkaar staan en heb er dus gewoon wat strepen bijgezet met Stampin’ Write markers (ik gebruikte de kleuren Coastal Cabana en Lost Lagoon). Als je teveel gaat nadenken dat de lijnen recht moeten zijn en je dus voorzichtiger te werk gaat dan gaat het vooral scheef (bij mij in elk geval). Dus ik heb gewoon vlugge strepen gezet.

Eigenlijk had ik nog niet echt een plan toen ik aan deze kaart begon. Ik wilde een achtergrond (wat dus uiteindelijk een uitgeponste 2 3/8″ inch cirkel werd) , een kerstboom en een tekst.

De kerstboom heb ik met Lost Lagoon inkt gestempeld op een stuk Coastal Cabana kaartkarton met behulp van de Merriest Trees stempelset. Deze heb ik daarna uitgeknipt want ik wilde alleen de bovenste 4 delen van de kerstboom. Hier had ik dus een stans voor kunnen pakken (Merriest Trees Dies) maar knippen was net zo vlug.

De tekst heb ik gestempeld met Lost Lagoon inkt op een restje Boho Blue kaartkarton. Ik gebruikte de Modern Oval Punch om de tekst uit te ponsen maar deze was veel te groot. Dus nog maar een keer geponst en dan krijg je een veel kleinere ovaal/ronde vorm.

Bij het proefleggen van deze onderdelen op mijn kaarbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton miste ik nog iets waardoor deze elementen ook een geheel gingen vormen. En dus heb ik nog een rechthoek uitgestanst (Deckled Rectangle Dies) uit Lost Lagoon kaartkarton. Heb je nu geen Stans- en Embossmachine, dan kun je dus gewoon een rechthoek snijden.

Nog een keertje proefleggen : Ja is het stukken beter! Natuurlijk moest er nog wat bling bij dus ik heb er wat klassieke strass-steentjes bij gedaan. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Zo had ik het vantevoren niet bedacht maar ik vind de witte ruimte rondom erg mooi.