Dit is mijn kaart voor de Facebook Live uitzending van Leonie François van vanavond. Deze week heeft ze als challenge : 3-op-een-rij.

Het leek me erg leuk om een keer te vlechten dus er bleven nog 3 rijen over. Ik heb volgens mij geen producten in huis met een houtpatroon en de In Colors heb ik afgelopen vrijdag al laten zien. Dus het werd de onderste horizontale lijn: Geen Stempels – Goud – Vlechten

In eerste instantie schoot ik even in de stress… wacht.. geen stempels?? dus ook geen tekst?? En toen bedacht ik me dat ik nog stansen heb met teksten : de Wanted to Say dies heb ik nog veel te weinig gebruikt terwijl ze toch al een tijdje meegaan (en misschien aan het einde van deze catalogus uit het assortiment gaan). En ik heb nog Gold Foil waarmee ik dus een achtergrond kan stansen voor mijn tekst EN ik heb goud in een van de lintjes in mijn voorraad. TOP!

Met dat vlechten leek het me leuk om 3 verschillende soorten lint te gebruiken en daarmee een vlechtwerk met 5 strengen te maken. Dat zou ik dan horizontaal op mijn kaart (landschaps formaat) kunnen doen en daarboven de tekst. Maar wat blijkt: met 5 strengen vlechten met lint is echt lastig en ook niet mooi omdat je de achterkant van je lint laat zien als je lint van richting verandert. En dus veranderde ik mijn idee en heb ik mijn twee linten met stippen tot een soort van mat gevlochten. Ik bedenk me nu net ineens: is het wel vlechten wat ik heb gedaan ?? of is dit meer weven?? hmmz… misschien heb ik me niet eens aan de opdracht gehouden!

Toen ik mijn matje van lint klaar had en de tekst gestanst had (met Gold Foil en Real Red kaartkarton) moest ik nog bedenken op welke kaartbasis ik alles ging plakken. De natuurtinten van het Polka Dot Trim en het Real Red Dotted Ribbon wilde ik het beste uit laten komen. En dus was een complementaire kleur het beste.

Ik pakte mijn kleurenwiel erbij en ik moest dus een tint groen kiezen (complementair voor rood). Ik vond Mossy Meadow het mooiste kleuren met de andere twee kleuren en dus sneed ik een kaartbasis van 11.5 x 23 cm met een rillijn op 11.5 zodat ik een vierkante kaart had. Daar plakte ik met Glue Dots het matje op en daarna mijn tekst daar overheen.

Ik had mijn tekstonderdelen trouwens uitgestanst met Adhesive Sheet (voor de Real Red tekst) en Foam Adhesive Sheet (voor de gouden achtergrond van de tekst). Daardoor kon ik de teksten opplakken alsof het stickers waren en had ik ook nog eens dimensie in mijn tekst.