In Juni werd de opdracht voor de Prulleke Fans Swap bepaald door Debby van Tulden : Maak een Sliderkaart. Wat een leuke opdracht!

Ik had een hele tijd geleden al een keer een sliderkaart gekregen. De kaart was gemaakt door Miranda Kerver en gelukkig had ze ook nog een beschrijving in de kaart gezet zodat ik zonder heel veel nameten en puzzelen de kaart kon namaken.

De beschrijving is als volgt :

Basiskaart :
– Kaartkarton van 5 1/4 x 11 1/2 inch, score op de lange kant op 3 1/2 en 7 1/2 inch.
– Kaartkarton van 5 1/4 x 7 inch, score op de lange kant op 3 1/2 inch.

Ik gebruikte hiervoor 1 vel 12″x12″ Basic White kaartkarton. Het eerste stuk vouw je in 3 delen waarbij de flap van 4″ lang uiteindelijk geplakt wordt op tegen de helft van het andere stuk kaartkarton. Omdat dat tweede deel dus wat korter is, krijg je het slider mechansme. Het is wel makkelijk om dit tweede deel wat smaller te maken waar deze de andere kaart in gaat.

Hier links zie je de twee flappen (blauw : eerste stuk, roze: tweede stuk). De zwarte delen zijn de delen die je weg knipt/stanst. Voor mijn vierkant in de eerste kaart gebruikte ik de vierkante stans uit de Stylish Shapes Dies.

Daarna heb ik de twee delen in elkaar gelegd zodat ik kon aftekenen waar ik de binnenste afbeelding moest stempelen. Dit is een vogel uit de Bird’s Eye View stempelset geworden. Deze heb ik daarna ingekleurd met Stampin’ Blends.

De grijze stukjes op de blauwe kaart zijn de delen waar ik wat Tear-n-Tape heb geplakt.

Aan de voorkant van de kaart plakte ik aan de linker- en rechterkant een strook uit het Three Color Glimmer DSP. Daarna embosste ik met de Dotted Circle 3D embossingfolder een stuk Basic White kaartkarton die ik op de goede hoogte heb gesneden en aan de rechterkant heb afgescheurd. De tekst heb ik gestempeld en daarna ook uitgescheurd. De vogel heb ik ook uit Bird’s Eye View gestempeld en daarna ook ingekleurd met Stampin’ Blends. Daarna heb ik deze uitgeknipt en met wat Bakers Twine op de kaart geplakt met dimensionals.

Het volgende filmpje laat zien wat er gebeurt als je de kaart open doet :

Het leuke van een swap is dat je daarna ook een kaart terugkrijgt. Deze kaart kreeg ik van Natacha Piérard. De kaart schuift aan alle 4 de zijdes uit: zo bijzonder!