Met deze kaart doe ik vanavond mee met de Facebook Live uitzending van Leonie François.

Hier rechts zie je de layout opdracht staan. Je kunt eigenlijk heel veel kanten op met deze layout. De vierkantjes kunnen bijvoorbeeld ballonnen zijn, Of je kunt ze (enkele of allemaal) uitstansen en daarmee diepte in je kaart maken voor bijvoorbeeld een schudkaart. Of je stempelt op elk vierkantje een kleine afbeelding. Of je doet zoals ik : je geeft elk vierkantje een andere kleur waarmee je de fantastische kleuren kaartkarton van Stampin’ Up! in het zonnetje zet! In combinatie met al die kleuren vind ik zwart en wit altijd mooi en dus ging ik aan de slag.

Op een kartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb ik een mat van Basic Black geplakt. Daarna sneed ik een stuk Basic White iets kleiner dan de zwarte mat en deze hield ik nog even apart.

Vervolgens pakte ik restjes kaartkarton in de volgende kleuren : Pretty in Pink, Berry Burst, Gorgeous Grape, Blueberry Bushel, Azure Afternoon, Lost Lagoon, Granny Apple Green, Lemon Lime Twist, Crushed Curry, Pumpkin Pie, Poppy Parade en Real Red. Zo zie je maar : zelfs stukjes van 5×5 cm moet je goed bewaren want je weet nooit wanneer je ze op je kaart kunt gebruiken!

Met de kleinste vierkante stans uit de Stylish Shapes dies stanste ik daarna een vierkantje uit alle voorgenoemde kleuren.

En deze vierkantjes heb ik daarna eerst uitgelegd over mijn Basic White kaartkarton. Toen ik tevreden was over de verdeling heb ik ze vastgeplakt en alle overhangende delen afgesneden. Ook dit paneel kon daarna op de kaartbasis geplakt worden.

Bij het kiezen van de stempel met de tekst besloot ik dat het beter was om mijn kaart te draaien naar landscape formaat want dan past de tekst Proficiat er beter op. Deze stempel komt uit Fantastische Felicitaties en heb ik met zwarte Memento inkt op de kaart gestempeld.

Ik heb nog even getwijfeld of ik nog blingsteentjes erbij moest doen (zilveren?) maar ik denk dat de vele kleuren de aandacht verdienen en dus besloot ik het toch maar niet te doen.

En daarmee is mijn kaart dus af. Wil je meer inspiratie, kijk dan ook eens mee met de Facebook Live uitzending van Leonie. Daar zie je nog heel veel andere knutselaars die met ditzelfde thema aan de knutsel zijn geweest en de resultaten daarvan laat Leonie allemaal in haar uitzending zien.