In de Stempelschatten Bloghop is het thema deze maand : Een mannenkaart met diagonalen.

Stempelschatten zijn producten uit de huidige catalogus die je weinig ziet of al bijna weer vergeten lijken maar die het echt waard zijn om even in de aandacht te worden gezet. Elke maand laten een aantal Stampin’ Up! demonstratrices hun projecten zien met deze stempelschatten in een telkens wisselend thema.

En met het thema van deze maand heb ik behoorlijk geworsteld. Zo erg dat ik bijna besloot om maar niet mee te doen deze maand. Maar het is me toch gelukt.

Sweetly Scripted (163600)

De stempelset die ik voor deze kaart gebruikt heb is Sweetly Scripted. Een hele veelzijdige stempelset met 6 teksten die je voor allerlei gelegenheden kunt gebruiken. Toegegeven, hij is nog niet heel erg oud maar op de een of andere manier lijkt de stempelset niet gezien te worden terwijl dat zo jammer is.

Ik heb de stempelset gecombineerd met het ‘eendjespapier’ Lily Pond Lane DSP. Dat zou je in eerste instantie niet meteen kiezen als je een mannenkaart wilt maken, maar de achterkanten van dit vrolijke en kleurrijke DSP bevat veel neutralere patronen die juist wel prima passen bij een mannenkaart.

Ik koos het papier met de Koi Karpers als middelpunt van mijn kaart. Een vierkant van 5×5 cm plakte ik midden op mijn kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Door daarna een Post-It velletje langs de zijkant van het vierkant te houden kun je de teksten als een soort molenwieken langs het vierkant stempelen. Ik koos voor Pretty Peacock inkt en de Happy Birthday stempel uit de Sweetly Scripted stempelset.

Vervolgens koos ik nog twee designs uit het DSP uit en sneed er stroken van 5cm van. Deze heb (weer met behulp van het Post-It velletje) in dezelfde ‘molenwieken’ op de kaartbasis geplakt. Alles wat overhing kon ik daarna langs de rand van de kaart afknippen.

Ik ben erg tevreden hoe deze kaart geworden is. Ondanks dat alles direct op de kaartbasis is geplakt en de kaart dus heel vlak is, geven de diagonalen er toch een heel ruimtelijk effect aan. En deze layout kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor andere doeleinden: verander het dsp en de stempelset en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je nu nog meer inspiratie in het thema mannenkaarten met diagonalen klik dan op de andere deelnemers in de lijst hieronder.