Geinspireerd door de Stempelschatten kaart van Monique de Kok van vorige week besloot ik ook te gaan voor streepjes. Maar ik voegde ook stipjes toe!

Aan de rechterkant zie je de kleurencombinatie die Leonie vorige week opgaf. En eerlijk gezegd : ik was een beetje inspiratieloos. Het blauw in de combinatie zorgde ervoor dat al mijn stempelsets eigenlijk niet geschikt waren. En toen bedacht ik me de kaart van Monique de Kok van vorige week. Ze had in verschillende kleuren een achtergrond gemaakt en daarop een zwart-wit gestempelde afbeelding gedaan. Briljant! op die manier hoef je je stempel niet in te kleuren terwijl je toch veel kleur op je kaart hebt! En zo ging ik aan de slag!

Eerst pakte ik een stuk Basic White wat niet iets kleiner is dan de voorkant van een standaard kaart. Vervolgens pakte ik de Stampin’ Write markers in de kleuren die Leonie had opgegeven en begon ik met strepen zetten: eerst de dikke strepen en daarna de dunnen strepen daartussenin. Allemaal uit de losse hand zoals je ziet dus de lijnen zijn niet perfect, maar dat geeft het toch een iets natuurlijkere uitstraling dan dat ik dit met een lineaal had gedaan.

Vervolgens stempelde ik met Memento inkt de grote afbeelding uit Enduring Beauty op een ander stuk Basic White kaartkarton. Deze stanste ik uit met de bijbehorende Enduring Beauty Dies. Het positief van de stans komt uiteindelijk op de kaart maar het negatief (het deel wat je normaal weggooit na het stansen) heb ik ook nog gebruikt! Ik wilde namelijk iets meer contrast tussen de strepen en mijn stempel en een makkelijke manier is om dat met stipjes te doen. Maar daarvoor is het wel handig om eerst een startpunt voor je stipjes te hebben. Ik heb dus het negatief van de bloemenstans op mijn gestreepte achtergrond gelegd en daarna met een zwart Stampin’ Write marker (de dikke punt) eerst de hele vorm nagetekend. Vanaf daar moest ik naar buiten gaan werken met mijn stipjes. En dat is meer werk dan ik in eerste instantie had gedacht! Met de dunne punt van de zwarte Stampin’ Write marker ben ik als een razende gaan stippen, rekening houdend dat de stippen dus steeds verder uit elkaar moesten komen te liggen hoe verder ik van de stans af zou gaan en ook dat ik in mijn ‘haast’ geen streepjes ging zetten! Dat is me uiteindelijk redelijk goed gelukt.

Toen ik daarna de postitieve stans op de kaart legde kwam deze inderdaad veel beter tot zijn recht dan zonder de stipjes. Dat heb ik nog versterkt door de bloemen op dimensionals op mijn gestreepte achtergrond te plakken. Maar nu vond ik het wel een heel groot zwart-wit vlak. En dus heb ik ook nog 3 bloemen uitgekozen die elk ook de stipjes-behandeling kregen zodat er toch een subtiele kleur te zien is.

Het blauw wilde ik daarna nog een keer terug laten komen en dat kon in de tekst. Deze komt uit Echt iets Bijzonders stempelset en heb ik dus met Azure Afternoon inkt gestempeld op een strookje Basic White kaartkarton. Daarna heb ik hem uitgestanst met de kleinere van de Happy Little Things Dies. De kaartbasis werd Peach Pie kaartkarton en daarmee was deze kaart af.