Wat heb ik een plezier gehad bij het maken van deze kaart. Ik vind het gewoon leuk om een bewegend element toe te voegen aan een kaart!

Als je bij deze kaart de zijkanten wat uit elkaar trekt springt er ineens een vis uit het water!! Dit soort pop-up kaarten zie je meer en de techniek erachter blijft me steeds weer verbazen. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk!

Ik moest er wel even een filmpje voor opzoeken. Het is een filmpje van Jennifer McGuire die vaker leuke technieken gebruikt in haar kaarten en vaak verschillende voorbeelden geeft zodat je de techniek ook met je eigen stempelvoorraad kunt maken. In het filmpje gebruikt Jennifer een stansenset, maar het is helemaal niet moeilijk om de onderdelen zelf te snijden en te rillen.

In mijn kaart heb ik 1 vel Pretty Peacock kaartkarton gebruikt voor de basis van mijn kaart.

Het grote stuk van 14.8 cm hoog en 13.9 cm breed met rillijnen op 2 en op 4 cm van de rechterkant.
Daarna een kleiner stuk van 8 cm hoog en 13.9 cm breed met rillijnen op 2 en op 4 cm van de lintkerkant.
Tot slot het ‘mechanisme’ : een strookje van 1.5 cm breed waar ik aan 1 kant twee schuine lijnen op heb gerild (op het filmpje is het duidelijk te zien wat ik hiermee bedoel). De lengte heb ik in eerste instantie vrij lang gelaten. Pas toen ik de vis erop ging plakken heb ik nog een deel eraf geknipt.

Voordat ik de onderdelen op elkaar heb geplakt heb ik nog eerst het Lily Pond Lane op de grote stukken geplakt waardoor je een mooi kijkje hebt op een vijver met eendjes. De grote vis heb ik uit een ander design van dit DSP geknipt en op het mechanisme geplakt.

Op het einde vond ik het toch nodig dat er ook nog een tekst op kwam te staan en dus koos ik voor een tekst uit Vol Verrassingen die ik met Pretty Peacock inkt op een strookje Balmy Blue kaartkarton heb gestempeld en daarna uitgeknipt. Met wat dimensionals heb ik de tekst daarna op de kaart geplakt.

Wil je meer projecten zien in dit thema, ga dan vlug naar Instagram want daar hop je langs alle deelnemers van deze Instahop. Onderaan mijn kaart zie je de link naar de eerstvolgende deelnemer en zo kom je langs alle deelnemers. Veel plezier!