Wil je met de Kerstdagen een kaart sturen naar iemand die geen Kerstmis viert, dan is een nieuwjaarskaart natuurlijk perfect!

Deze vrolijke kaart is een CASE van Amy Bryant Rogers, een demonstratrice uit de VS. Ik vond haar idee om 1 grote vuurwerk-uitspatting uit te stansen uit een stuk Night of Navy kaartkarton en de kaartbasis van Extra Stevig Basic White eronder een kleurtje te geven briljant!

Nu is een A6 voorkant van een europeese kaart anders dan de voorkant van een amerikaanse kaart dus het was even spannend of het wel ging passen, maar dat ging dus helemaal goed! De grote stans uit de Light the sky dies past perfect op een paneel van 10 cm x 14.3 cm!

Daarna heb ik geprobeerd om te spetteren met Basic White inkt en water painters, ik heb stipjes gezet met Basic White inkt, ik heb zelfs gespetterd met Wink of Stella maar ik kreeg niet zo’n heldere ‘sterren’ als Amy. Dus misschien heeft ze toch iets anders gebruikt als ik. Maar het resultaat is nu wel een hele subtiele sterrenachtergrond en een heleboel glitters als je mijn kaart tegen het licht houdt! Helaas is dat op een foto altijd lastig te laten zien.

Mijn kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb ik met een blending brush en Pool Party inkt voorzien van een lichtblauwe blob midden op de kaart. Ik heb geprobeerd om in het midden van de kaart meer Pool Party achter te laten en daarna geleidelijk naar wit. Dat is me redelijk goed gelukt al zeg ik het zelf!

De tekst is heat embossed met Versamark inkt, wit embossingpoeder en een heattool. De tekst komt uit de Light the Sky stempelset en deze heb ik daarna uitgeknipt en met dimensionals op de kaart geplakt. Tot slot heb ik nog wat Glossy Dots in Pool Party toegevoegd.