Op pagina 120 van de jaarcatalogus staat de kaart die we voor deze week mochten CASE’en. Ik heb er even mee geworsteld, maar het is me toch gelukt!

Soms heb je dat… dan wil je wel een kaart maken, maar je hebt totaal geen inspiratie. Zelfs een voorbeeld kaart helpt dan niet. En bij deze kaart had ik dat! Ik zit midden in mijn eerste 2 weken zomervakantie (mijn tweede 2 weken zomervakantie komen eind augustus) en daardoor is mijn hele schema van slag. Mijn parttime vrijdag waarop ik normaal gesproken knutsel en waar ik dus ook echt de rust heb om mijn creatieve ideeen te laten stromen ging niet door. En toen het maandag werd bedacht ik ineens dat ik nog een kaart moest maken voor de Facebook Live uitzending van Leonie François. En eigenlijk is het geen moeten want Leonie vind het heel leuk als je mee doet, maar verplicht niemand iets. Maar toch… de druk zorgde ervoor dat ik in eerste instantie geen idee had wat ik moest gaan maken en dus heb ik het maar in stappen opgedeeld.

Ik heb geen pons voor zo’n schuifelement en ik heb ook geen zonnetje, dus de CASE zou ik baseren op de kleurencombinatie en gedeeltelijk de layout van de kaart. Het gat in het voorste paneel zou ik gaan ponsen met de Heartfelt Hexagon Punch. De witte delen kon ik scheuren en dus had ik alleen nog iets ‘aantrekkelijks’ nodig voor het middelste deel van het paneel. Ik had net iets uit China binnen gekregen en dat zat verpakt in een bijzonder gevormde bubbeltjesplastic envelop. Als ik daar nu eens inkt en wat water op spuit…. wat voor een effect zou dat geven? Er is maar 1 manier om daar achter te komen en dat is: uitproberen! In het ergste geval heb je wat papier en een beetje inkt verprutst…
En dus ging ik aan de slag met een stuk Basic White kaartkarton (ik neem meestal een wat groter stuk zodat ik het mooiste stuk kan uitsnijden). Het resultaat was nog niet zoals ik had gewild, maar er is ook nog zoiets als met je inktpad over papier wrijven. Als je dat met wat beleid doet, dan krijg je donkere en lichtere strepen. Het resultaat was een stuk beter: hier kon ik wat mee!
Ik heb het paneel dus op het juiste formaat gesneden, een gat erin geponst en daarna een stuk Basic White van dezelfde breedte doorgescheurd. Op het onderste witte deel heb ik daarna de tekst gestempeld in Calypso Coral inkt. De tekst komt Liefde en Lichtpuntjes.

De kaartbasis moest ook Balmy Blue zijn, maar daar moest voor mijn gevoel ook nog wat mee gebeuren. En dus heb ik daar met mijn witte inktpad overheen gewreven zodat je een gewolkte voorkan van de kaart krijgt. Tevreden met dat resultaat kon ik mijn paneeltje met dimensionals op mijn kaartbasis plakken.

En nu de afbeelding nog.. Kijkend door mijn collectie bleef er nog maar 1 stempelset over met een afbeelding die ik in geel kon stempelen zonder dat het raar zou zijn. En die stempelset was Sentimental Park. De bloem en bladeren stempel je in twee delen waardoor je wat kleurverschil kunt maken met de lijntjes en de binnenkant van de afbeelding. Omdat geel niet een echte knalkleur is besloot ik dat ik Crushed Curry voor de buitenrand moest gebruiken. Dat is een wat rijkere geel zodat er in ieder geval contrast te zien is. De binnenkant van de bloem en bladeren heb ik daarna met Daffodil Delight gestempeld. Beide afbeeldingen heb ik met een schaar uitgeknipt en op mijn kaart geplakt.

En zo werd mijn kaart dan toch nog wat 😀