Shakercards zijn vooral favoriet bij kinderen, maar eigenlijk zijn ze voor iedereen leuk!

De kaartbasis van deze kaart is van Basic White. Daarop zit het ‘shaker-paneel’ geplakt.

De vorige keer had ik een zakje gebruikt om mijn pailletten in te doen. Dit keer maakte ik een shaker-card op de ‘echte’ manier.

De voorkant van het shakerpaneel heb ik gemaakt door een stuk Basic Gray iets kleiner dan de voorkant van mijn kaart uit te snijden. Hier stanste ik met de Stitched Rectangles Dies een rechthoek uit. Aan de achterkant hiervan plakte ik een stukje transparant vel. Daarmee was de voorkant van mijn shaker-paneel klaar.

De achterkant van het shaker-paneel is een stuk Basic White kaartkarton wat ik even groot sneed als het Basic Gray paneel van de voorkant. Hierop stempelde ik de spreuk uit Biggest Wish en onderin wat stokjes voor de ballonnen. Daarmee was de achterkant van mijn shaker-paneel klaar.

Om de pailletten vrij te kunnen laten bewegen heb ik aan de achterkant van het Basic Gray deel Foam Adhesive Strips geplakt langs de rand van de uitgestanste rechthoek. Let daarbij op dat je niets overslaat want anders kunnen de pailletten daar ontsnappen. Vervolgens haalde ik de schutvelletjes van de strips af en strooide voorzichtig wat pailletten uit de Paillettenmix tussen de strips. Daarna plakte ik de achterkant erboven op (let op dat je de gestempelde kant dus naar beneden houdt). En klaar was het shaker-gedeelte van de kaart!

Ik heb de kaart daarna versierd met ballonnen die ik gestempeld had met de ballon stempel uit Hippo Happiness en daarna uitgestanst had met de bijbehorende ballonstans uit Hippo & Friends.