Leonie Francois (mijn upline bij Stampin’ Up!) heeft wekelijks een Facebook Live uitzending. Vorige week was het thema “Opposites” oftewel tegenstellingen.

(Bijna) Elke woensdag om 20:00 zit ik aan mijn laptop mee te kijken want ik knutsel graag mee op de avonden dat ze een Mystery card maakt. Bij Tic-Tac-Toe probeer ik in de dagen voor de uitzending al een kaart te maken en gisteren was het onderwerp dus tegenstellingen.

De tegenstelling die Leonie dit keer had bedacht was gekozen op basis van de kleurencirkel. De drie primaire kleuren staan in het midden. Daaromheen zitten de 3 secundaire kleuren en in de cirkel daaromheen zie je ook de tertiaire kleuren. In deze cirkel staan rood en groen tegen over elkaar.

En dus maakte Leonie twee kaartjes : rood en groen. Ik vond de kaartjes zo leuk dat ik ze de dag erna heb nagemaakt en nu hier publiceer.

ROODGROEN
Neem een kaartbasis van Basic White en maak met de blending brushes en Melon Mambo een vlek. Neem een kaartbasis van Basic White en maak met de blending brushes en So Saffron een vlek.
Pak een zwarte Stampin’Write marker en spetter daarmee over de kaartbasisPak een zwarte Stampin’Write marker en spetter daarmee over de kaartbasis
Geef de aardbei stempel uit Sweet Strawberry inkt door met een sponge dauber(s) de kleuren Real Red en Melon Mambo erop te doen, zucht over de stempel en stempel daarmee op een stuk Basic White. Gebruik zwarte inkt voor de pitjes en rand van de aardbei. Doe dit twee keer.Geef de aardbei stempel uit Sweet Strawberry inkt door met een sponge dauber(s) de kleuren Old Olive, Pear Pizzazz en So Saffron erop te doen, zucht over de stempel en stempel daarmee op een stuk Basic White. Gebruik de zwarte Stampin’Write marker om een rand om de peer te tekenen en teken ook een steeltje en onderkant. Doe dit twee keer.
Stempel de kroontjes met Old Olive/Zwart en stempel wat bloempjes met zwart en kleur ze met de Sponge dauber in het midden wat in. Stempel de blaadjes met Old Olive/Zwart
Pons alle onderdelen uitPons de blaadjes uit en knip de peren uit.
Neem een strookje Pattern Party DSP (1 inch) en een strookje Pear Pizzazz (3/4 inch) en maak er met een Pick-a-punch een mooi zijkantje aan. Neem een strookje Pattern Party DSP (1 inch) en een strookje So Saffron (3/4 inch) en maak er met een Pick-a-punch een mooi zijkantje aan.
Maak een ‘nestje’ van wat linen thread (ik heb nog een klosje Old Olive Linen Thread wat al lang uit de collectie is) en plak het op de kaart.Maak een ‘nestje’ van wat linen thread (ik heb nog een klosje Old Olive Linen Thread wat al lang uit de collectie is) en plak het op de kaart.
Plak de strookjes papier eroverheen.Plak de strookjes papier eroverheen.
Plak de kroontjes op de aardbei en plak ze daarna samen met de bloemetjes op de kaart. Ik heb 1 aardbei met een dimensional wat verhoogd. Plak de blaadjes en de peren op de kaart. Ik heb 1 peer met een dimensional wat verhoogd.
Maak het af met wat bling (ik gebruikte Rhinestone basic jewels, maar je kunt ook iets anders gebruiken) Maak het af met wat bling (ik gebruikte Rhinestone basic jewels, maar je kunt ook iets anders gebruiken)

Ik vind beide kaartjes erg leuk geworden! Ik heb geen spreuk op de voorkant gezet. Op het moment dat ik een van deze kaartjes wil versturen zal ik nog bedenken wat ik eventueel aan de binnenkant stempel. Op dit moment kan het nog een verjaardagskaartje, een beterschapskaartje of een zomaarkaartje worden.