Een leuke techniek om een achtergrond te maken met je stempels is Emboss resist.

Door met Versamark inkt op een kaart te stempelen, daar embossingpoeder (wit of kleurloos) overheen te doen en vervolgens het poeder te verhitten met een heattool bescherm je het onderliggende kaartkarton. Daarna kun je met blending brushes, sponge daubers, je inkt kussen of gewoon andere stempels daaroverheen gaan. Het gedeelte wat embossed is zal geen andere kleur meer opnemen.

In deze kaart heb ik dat gedaan door de lange bladerstempel uit Celebrate with Flowers te stempelen met Versamark inkt op een stuk Basic White kaartkarton. Daarna heb ik er wit embossingpoeder overheen gedaan en het poeder met een heattool verhit. Daarna heb ik met blending brushes Polished Pink eroverheen gedaan.

De blaadjes uit de stempelset heb ik met zwarte inkt gestempeld op Granny Apple Green kaartkarton en met de schaar uitgeknipt. Daarna heb ik met Coastal Cabana de tekst uit de stempelset gestempeld op Basic White en met Daffodil delight de zonnetjes/bloemetjes eromheen gestempeld. Dit heb ik daarna uitgesneden en met de DelightFul Tag Topper pons heb ik er een tag van gemaakt. Ik heb een stukje zwart organdy ribbon door de tag gedaan.

Daarna was het een kwestie van de blaadjes en tag op het Basic White te plakken, Dat geheel op een stuk Coastal Cabana en dat weer op een Basic White kaartbasis.

Door deze kleuren te gebruiken heb ik trouwens ook meteen voldaan aan de Kleurencombinatie challenge van mijn upline Leonie.

De inspiratie voor deze kaart komt trouwens van Facebook. De pagina Stampin’Through the Catalog stempelt in een jaar tijd door de hele catalogus heen en dus krijg je om de paar dagen een ander voorbeeld van een stempelset.