Afgelopen week kreeg ik mijn potje imitatie bladgoud eindelijk (na 2 maanden) binnen en ik moest er meteen mee spelen!

Er zijn verschillende manieren om het bladgoud op je kaart te krijgen. Ik heb een aantal manieren gebruikt in mijn kaart. Overigens zijn de kleuren gekozen zodat ik ook mee kan doen met de Prulleke Kleurencombinatie-challenge van juli.

Prulleke Kleurencombinatie Juli 2021

Methode 1 : Versamark en Heat & Stick poeder.
Nadat ik de driehoeken had uitgestanst met de Stitched Triangle Dies in de kleuren van de kleurencombinatie heb ik een gedeelte van de driehoeken afgeschermd met wat PostIt Tape. Daarna heb ik met mijn Versamark inkt over de nog vrije stukjes gewreven en er Heat & Stick poeder op gedaan. Als je dit poeder smelt met een heat-gun dan wordt het plakkerig. Daarna kon ik er de Gilded Leafing/Imitatiebladgoud op drukken en het overtollige wegborstelen.
Ik moet duidelijk nog wat oefenen met deze combinatie want OF mijn inktpad is wat droog zodat er niet genoeg poeder op bleef zitten OF ik heb het poeder te veel verhit waardoor het niet meer plakkerig was. Het bladgoud bleef in ieder geval niet goed zitten. Tijd voor methode 2 dus !

Methode 2 : Stampin’ Seal
Ik heb de driehoekjes op een Siliconen onderlegger gelegd zodat ik met mijn Stampin’ Seal lijmroller ruim over de driehoekjes kon gaan. Op de siliconen onderlegger blijft namelijk geen lijm plakken. Daarna waren de stukjes weer helemaal plakkerig en kon ik er weer bladgoud op drukken. Dit keer bleef het een stuk beter zitten maar omdat Stampin’ Seal een rubberig laagje maakt werd het resultaat wel een stuk grover en ongelijk. Voor de driehoekjes vond ik het prima. Maar ik wilde ook nog iets met uitgestanste letters gaan doen!

Methode 3 : Adhesive Sheets
Normaal gebruik je adhesive sheets onder een stukje kaartkarton om er een soort sticker van te maken als je er een vormpje uitgestanst hebt. Dit keer plakte ik de adhesive sheets aan de voorkant van mijn zwarte kaartkarton en stanste er toen mijn letters uit met de Playful Alphabet dies. Daarna kon ik het schudvelletje eraf peuteren en had ik een plakkerige laag op mijn letter. De letters gingen in mijn bak met bladgoud en nadat ik het overtollige bladgoud weg had geborsteld was ik best tevreden over het resultaat.

Het werd tijd om van mijn experimenten een kaart te maken! De kaartbasis is een half A4tje Extra stevig Basic White. Ik sneed een ander stuk Basic White iets kleiner dan de voorkant van de kaart en deed deze in de Brick & Mortar Embossingfolder om een steenstructuur te maken. Daarna plakte ik de letters op de kaart en groepeerde de driehoeken eromheen. Sommige driehoeken plakte ik direct op en sommige zijn met dimensionals op geplakt.

Mijn eindconclusie: het imitatiebladgoud is leuk om mee te spelen, maar ik moet er nog zeker wat mee oefenen!