Vorige week had Leonie Francois in haar Prulleke Facebook Live een Mystery Card.

Bij een Mystery Card weet je op het moment dat je gaat knutselen nog niet hoe de kaart eruit komt te zien. Het enige wat je weet is dat de 5 dagen ervoor een aantal hints zijn gegeven van producten die je klaar moet leggen.

Dit keer waren de hints :
– Kaartkarton voor kaartbasis 21 x 14.9 cm (zonder rillijnen!)
– Designpapier om te decoreren: 2 stukken van 6 x 14.4 cm
– Stempels met coordinerende pons/stansen om mee te decoreren
– Basic Tools : potlood, gum, lineaal, schaar, papiersnijmachine, lijm, dimensionals, etc.
– Overige versiersels : lint, jewels, pearls. trinkets, etc. voor de finishing touches.

En dus zat ik vorige week woensdag avond om 20:00 klaar bij Facebook met :
– Een stuk kaartkarton Night of Navy 21 x 14.9 cm (zonder rillijnen)
– 2 stukken Beauty of the Earth Designpapier van 6 x 14.4 cm
– De Beauty of the Earth bundle (stempels en stansen) met Basic White kaartkarton en Night of Navy, Mossy Meadow en Early Espresso inkt.
– Basic Tools : potlood, gum, lineaal, schaar, papiersnijmachine, lijm, dimensionals, etc.
– Blue adhesive backed gems

Door de kaartbasis in drie gelijke delen van 7 centimeter te rillen maak je een mini-slimline kaart. We sneden een punt uit de voorste twee delen waardoor er een trap-effect in kwam. Daarna was het een kwestie van Design papier plakken en decoreren. Binnen een half uurtje was dit kaartje klaar!

Ik heb gedurende de avond trouwens ook nog wat Crushed Curry en Cajun Craze kaartkarton erbij gepakt voor de vogeltjes en het label wat ik uitponste met de Double Oval Punch. Aan de binnenkant van de kaart plakte ik nog wat Basic White kaartkarton omdat op het donkerblauw moeilijk te schrijven is. Ik had nog een restje van het Design papier over van de voorkant dus dat plakte ik nog aan de binnenkant.

Het Design papier wat ik gebruikt heb is deze maand trouwens te koop met 15% korting! Je hebt voor deze kaart maar een heel klein beetje nodig dus je kunt ontzettend veel van deze kaartjes maken met 1 pak papier!