Afgelopen woensdag kreeg ik een uitdaging: of ik ook een niet-kerstkaart kon maken met de nieuwe kleurencombinatie. Natuurlijk!

Ik geef toe, ik maak deze periode veel kerstkaarten. Dat komt vooral omdat ik gewoon genoeg kerstkaarten wil hebben om straks in december een keuze te kunnen maken zonder stress dat ik niet genoeg kaarten heb. Dus zodra ik een nieuwe kleurencombinatie zie, dan probeer ik daar eerst een kerstkaart mee te bedenken. Tijdens Prulleke’s Facebook Live uitzendingen hebben we daar een hashtag voor bedacht : ik hoor bij #teamkerstkaart :D.
En dus werd ik uitgedaagd : kun jij ook een niet-kerstkaart maken met deze kleurencombinatie? Natuurlijk kan ik dat! Ik maak gewoon graag kerstkaarten, maar andere kaarten zijn ook geen probleem. En om dat duidelijk te maken heb ik dus vandaag 2 kaartjes voor de Prulleke kleurencombinatie!

De eerste kaart knutselde ik vorige week woensdag in 5 minuten in elkaar! Een kant en klare notecard, een rechthoek Flirty Flamingo mat en een paneeltje Basic White waar ik met Memento zwarte inkt twee stempels uit de Warm Welkom stempelset heb gestempeld. De schoentjes zijn zo klein dat ik ze zo ingekleurd had met de Stampin’ Blends in de opgegeven kleuren en klaar was mijn niet-kerstkaart!

Maar natuurlijk wilde ik ook nog graag een kerstkaart maken met deze kleurencombinatie. Ik geef toe : die roze tinten zijn niet echt kerstig, maar dat hoeft ook niet altijd toch? Ik heb de vier kleuren kaartkarton gepakt en rechthoekjes van 3.6 x 10 centimeter gesneden. Daar heb ik met dezelfde kleuren inkt de tekst falala gestempeld. Deze stempel komt uit de nieuwe Framed & Festive stempelset die je volgende maand pas kunt bestellen (of je wordt deze maand nog demonstratrice bij Team Inky en maakt gebruik van de fantastische aanbieding EN je kunt deze stempelset al bestellen!). De vier strookjes plakte ik daarna op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Met de Festive Florets dies (die coordineren met de voorgenoemde Framed & Festive stempelset EN met de nieuwe Framed Florets stempelset) stanste ik met Mint Macaron en Basic White kaartkarton het frame. Daardoor kon de Mint Macaron buitenrand op de Basic White buitenrand plakken voor extra stevigheid en wat diepte. De Mint Macaron binnenkant heb ik bewaard (dat wordt vast een andere kaart) en op de Basic White binnenkant stempelde ik met een andere stempel uit de Framed & Festive stempelset en Mint Macaron inkt. Daarna kon dit element ook op de kaart.

Ik krijg een jaren 80 gevoel bij deze kleurencombinatie. Iets meer neon erin en het kon zomaar een Doe Maar albumhoes zijn 😀