Met deze leuke accordeon kaart doe ik deze maand mee met de facebook groep Swap Groep Kaarten.

In deze groep wordt iedere maand een voorbeeldkaart getoond met uitleg hoe je deze maakt. Deze keer was het een accordeon kaart gemaakt door Craft Sensations. Nu moet ik als (oud)accordeonist een klein bezwaar maken tegen de benaming van de kaart. Een accordeon is namelijk een balg-instrument waarbij de rechterkant van het instrument niet beweegt bij het openen en sluiten van de balg. Je beweegt alleen de linker kant van het instrument als je erop speelt. Als je deze kaart openmaakt, dan maak je hem open zoals familie van de accordeon die wel naar links en naar rechts open gaan: een bandoneon of concertina. Dus dit had eigenlijk een bandoneon kaart of een concertina kaart moeten heten 😉

Maar terug naar de kaart, het zijn eigenlijk twee normale kaarten aan elkaar geplakt die opengewerkt zijn en waar daarna een kleinere harmonica aan kaarten tussendoor geweven is. Het ziet er heel indrukwekkend uit, maar om te maken viel het eigenlijk nog best wel mee!

En als de basis staat, dan kun je natuurlijk los met je versieringen!
Mijn basis is gemaakt van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Ik besloot om mijn grote kaarten eenvoudig te houden en te bekleden met 1 enkel design uit Design a Daygream DSP.

Voor de kleinere kaartjes besloot ik 6 paneeltjes Mint Macaron te gebruiken waarbij ik er 4 bestempeld heb met Mint Macaron inkt. De stempelset die ik daarvoor gebruikt heb is Thee en Troost.

De andere twee paneeltjes heb ik versierd met de theekopjes. Het ene kopje heb ik met Pacific Point gestempels op Basic White. Daarna heb ik dat kopje uitgestanst met de coordinerende Teacup dies. Diezelfde stansen heb ik gebruikt voor het andere theekopje: een achtergrond van Mint Macaron kaartkarton en de voorkant van Pacific Point kaartkarton.

Het eerste kopje kreeg daarna ook nog wat inhoud door het bosje takjes te stempelen in Mint Macaron inkt en de kleine bloemetjes in Mango Melody inkt. Beide stanste ik uit en daarmee was het eerste paneeltje af. Voor het andere paneeltje heb ik nog een labeltje met tekst gestempeld op Mango Melody kaartkarton en deze samen met een klein stukje Bakers Twine aan het kopje bevestigd. Om de indruk te wekken van ‘dampende thee’ heb ik met een blending brush het achtergrond paneeltje bewerkt met wat Mint Macaron inkt.

En om de achtergrond ook een klein geel accentje te geven heb ik ook nog een half citroentje gestempeld met Mango Melody inkt, uitgestanst en links op de kaart geplakt. En daarmee vond ik mijn kaart af!

Het leuke van een swap is natuurlijk dat je ook een kaart terug krijgt! Dit is de kaart die ik terug kreeg van Yvonne Nicolasen: