Deze Fun Fold heb ik gemaakt met het Beauty of the Earth DSP. Benieuwd hoe? Lees dan vlug verder!

Je kunt deze Double Gate Fold Card natuurlijk ook met een heel andere set designpapier maken maar het Beauty of the Earth DSP is een van de DSP pakketten die deze maand in de aanbieding zijn.

Het idee voor deze kaart heb ik trouwens van Dawn Olchefske, een Stampin’ Up! demonstratrice uit de VS.

Ik koos dit vel van 12″ x 12″ uit een van mijn 6 verschillende vellen en sneed het op 5.5″ x 12″. Het mooie is dat ik dus nog zo’n zelfde kaart kan maken en dan alleen het middelste witte strookje over houd.

ik heb het vel DSP vervolgens gerild op 2″, 4″, 8″ en 10″.
Aan de korte kanten tekende ik vanuit de bovenhoek op 2.75″ een klein streepje met mijn potlood en sneed vervolgens de twee punten af vanaf het streepje tot aan de bovenste 4″ rillijn en van de bovenste 8″ rillijn naar het streepje rechts. Deze driehoekjes draaide ik horizontaal om en het rechterdriehoekje plakte ik vervolgens linksonder en het linkerdriehoekje plakte ik rechtsonder. Ik vouwde de kaart op de rillijnen van 4″ en 8″ in naar binnen en op de 2″ en 10″ weer naar buiten.

Vervolgens was het een kwestie van decoreren! In mijn kaart plakte ik een stukje Basic White kaartkarton wat ik met de Stitched So Sweetly Dies had uitgestanst. De boom aan de linkerkant stanste ik met de Beautiful Trees Dies uit Early Espresso kaartkarton en het bladerdak uit een ander stuk Beauty of the Earth Designpapier. Omdat de takken van de boom en het bladerdek zulke fijne lijntjes bevat is het niet zo makkelijk om lijm op de achterkant te doen. Ik heb daarom een flinke klodder lijm op een siliconenmatje gedaan en met een sponge dauber de inkt over de achterkant van de boom en bladerdek gedept. Zodra de lijm op het siliconenmatje droog is, kan ik het er zo vanaf halen.

Aan de rechterkant stempelde ik een spreuk uit Happiest of Birthdays op een restje Merry Merlot kaartkarton en dit ponste ik uit met de Postzegelpons.

Het eindresultaat vind ik prachtig en het was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken!